HTML

tech-no

"Sometime you eat the bar, and sometimes the bar, well, he eats you."

-> Youtube

egy fokkal komolyabban: OB121 blog

Észak-Koreai traktor szimulátor

2012.04.10. 19:54 Vámos Sándor

Észak-Korea mindig élen járt a technikai fejlesztésekben, és ha azt az apró szépséghibáját a tényeknek alaposan kiretusáljuk, hogy az atombomba fejlesztése mellett a népesség egy jelentős része évről-évre éhenhal, ez egy jelentős fegyvertény.

Talán ez, és a mezőgazdaság (sajátos módon való) fejlesztése vezette őket, hogy megépítették a traktor-szimulátorukat.

A gépezetet egy villanymotor tartja mozgásban (remegésben talán), a hangeffektekről a vezető lábánál elhelyezett két kis hangszóró gondoskodik. A vizuális élményt a bazi nagy tft crt monitor (embargó ugye) biztosítja.

A képről nekem eszembe jutott, amikor még a nyolcvanas évek végén a hiradóban is bemutatták azt az előremutató technológiát, amikor a hazai feljesztésű tv-computer-re (egyfajta c64 szerűség volt) bízták egy hazai laktanya reggeli kürtölésének az irányítását. De az ügyeletes előtte időben bekapcsolta a gépet..

Elvtársak, hahó, ott, az időgépben! Talán inkább termelni kéne, nem? Na, nem nukleális rakétát, hanem valami ehetőbbet. A feketeruhás csávó meg jó eséllyel elboldogul a traktorral a földön a szimulátor nélkül is, maximum első körben egy kicsit csálé lesz a vetés. De lesz..

A kép forrása:

photoblog.msnbc.msn.com

.

2 komment

Címkék: észak korea redneck traktor szimulátor

A bejegyzés trackback címe:

https://tech-no.blog.hu/api/trackback/id/tr864381607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2012.04.10. 22:26:53

A képen CRT (cathode-ray tube) monitor van, nem TFT (thin film transistor, egy LCD-változat), bocs. :-)
süti beállítások módosítása