HTML

tech-no

"Sometime you eat the bar, and sometimes the bar, well, he eats you."

-> Youtube

egy fokkal komolyabban: OB121 blog

Az ÉLET nagy problémái: túl sok gomb a távirányítón

2012.05.10. 13:51 Vámos Sándor

Gondolom, már többen szembesültek a címben felemlített rettenetes problémával:

Ül az ember a sötétben, keze közelében a távirányító és a rettenetes módon felüvöltő reklámra riad (új tampon, még hatékonyabb mosópor, Julisnak már nem hullik a a haja,..).

Távirányítóra csap, de (persze) nem találja el a "mute" vagy "next prg" gombot, ellenben egy számára még soha az életben - de legalábbis az adott tv megléte alatt - nem látott  elborzasztó és kiiktathatatlan funkció aktiválódik.

Ennek a szenvedésnek véget vethetünk az itt látható, az utolsó porcikájáig high tech fejlesztéssel:

Szólj hozzá!

Az ABS működése

2012.04.23. 11:59 Vámos Sándor

"A blokkolásgátló fékrendszer (Anti-lock Braking System) egy olyan aktív biztonsági eszköz, amely megvédi, illetve megakadályozza az autó megcsúszását erőteljes fékezés esetén, továbbá segít a fékezendő gépjármű egyenesen tartásában. A rendszer lényege, hogy speciális, a kerekekre szerelt érzékelőkön keresztül érzékeli a kerekek blokkolását, és ekkor a másodperc töredékére kiiktatja a fékezést." (forrás: Wikipedia)

Szólj hozzá!

Címkék: autó abs szemléltetés

hazafelé

2012.04.20. 18:47 Vámos Sándor

Amikor azt modtam, hogy "unom ezt a sok birkát a hazafelé úton", nos, nem egészen így gondoltam.

Szólj hozzá!

Címkék: autó birkák

az alkotó pihen

2012.04.19. 13:11 Vámos Sándor

"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen."

(> Madách Imre: Az ember tragédiája)

Szólj hozzá!

Címkék: vicc auto forog dreamteam

Korán lelépni a munkából

2012.04.19. 12:50 Vámos Sándor

"korán lelépni a munkából" sokszor nem is olyan egyszerű küldetés, mint amilyennek szeretnénk tudni. Mindenütt vannak persze trükkök és jól bevált mesék, de a paletta színesítsésére egy ötlet:

Szólj hozzá!

Címkék: vicc trükk munkahely

Tavaszi teendők az autó körül

2012.04.19. 12:21 Vámos Sándor

Most, hogy végre tavaszodik, és a kinti hőmérséklet is már az elviselhető tartományban marad, sajnos a kocsink is kezd kiolvadni. Az ott felhalmozódott ételmaradékok, a nedves kárpit és rendesen "kiült" ülések is elkezdik az eddig jótékonyan lefagyasztott (letakart) szagokat árasztani.

Lustábbak megkísérelhetik a nyilvánvaló módon el nem halasztható nagytakarítást  pl. wunderbaum-okkal elodázni, de az, hogy a parkolóban, a tűző napon álló kocsiból kizúdúló  - egyébként is dögletes szagú - ájert még egy adag kemikáliával is megfejeljük, hááát, ez már tényleg izlés kérdése.

Ilusztrációként és tanúságokkal is szolgáhat a lenti videó:

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: reklám vicc autó

Észak-Koreai traktor szimulátor

2012.04.10. 19:54 Vámos Sándor

Észak-Korea mindig élen járt a technikai fejlesztésekben, és ha azt az apró szépséghibáját a tényeknek alaposan kiretusáljuk, hogy az atombomba fejlesztése mellett a népesség egy jelentős része évről-évre éhenhal, ez egy jelentős fegyvertény.

Talán ez, és a mezőgazdaság (sajátos módon való) fejlesztése vezette őket, hogy megépítették a traktor-szimulátorukat.

A gépezetet egy villanymotor tartja mozgásban (remegésben talán), a hangeffektekről a vezető lábánál elhelyezett két kis hangszóró gondoskodik. A vizuális élményt a bazi nagy tft crt monitor (embargó ugye) biztosítja.

A képről nekem eszembe jutott, amikor még a nyolcvanas évek végén a hiradóban is bemutatták azt az előremutató technológiát, amikor a hazai feljesztésű tv-computer-re (egyfajta c64 szerűség volt) bízták egy hazai laktanya reggeli kürtölésének az irányítását. De az ügyeletes előtte időben bekapcsolta a gépet..

Elvtársak, hahó, ott, az időgépben! Talán inkább termelni kéne, nem? Na, nem nukleális rakétát, hanem valami ehetőbbet. A feketeruhás csávó meg jó eséllyel elboldogul a traktorral a földön a szimulátor nélkül is, maximum első körben egy kicsit csálé lesz a vetés. De lesz..

A kép forrása:

photoblog.msnbc.msn.com

.

2 komment

Címkék: észak korea redneck traktor szimulátor

Redneck strech limo

2012.04.10. 19:21 Vámos Sándor

Amikor az elszabadult agy megfelelő lehetőségekkel és idővel társul, akkor jön el a "nagy" redneck alkotások ideje. Nem biztos, hogy a Chevrolet kitenné a kirakatba ezt az "izé"-t.


A kép forrása (mi más is lehetne, mint:) a thereifixedit.

 

Szólj hozzá!

Címkék: limo redneck thereifixedit